De voorbereidingen vorderen in de kerstvakantie

23-12-2013 22:55

Nu de kerstvakantie is begonnen hebben we mooi tijd om de voorbereidingen verder af te ronden. Voor de auto is inmiddels de dynamo gereviseerd. Bij een Mercedessloperij hebben we een paar sterke achterveren gevonden voor een diesel model, zodat de auto wat hoger komt te staan en meer bodemvrijheid heeft. Ook hebben we daar een sterke metalen plaat gevonden die onder de motor zit en hem beschermt tegen stenen. Op Marktplaats nog een set verstralers gevonden voor wat extra licht in het donker, en met een cassettebandje als adapter hebben we MP3 muziek van de telefoon. Als we dat deze vakantie allemaal gemonteerd hebben is de auto er wel zo'n beetje klaar voor. 

Naast het dynamo revisie bedrijf zat een 4x4 specialist die nog wist te vertellen dat het erg handig is om een muskietennet voor over het hoofd te hebben. Zelf had hij bij een reis naar Mauritanië malaria opgelopen. Herinnert me eraan dat we die malariapillen en andere vaccinaties ook maar eens moeten gaan regelen.

Verder vandaag bericht gekregen dat op 11 januari een 'barrelborrel' is. Daar ontmoeten we andere deelnemers aan de rit, er is meer info over de vaccinaties, en we kunnen er het visum voor Mauritanië regelen. Het visum voor Senegal levert nog wat hoofdbrekens op. Het is verplicht daarop een vingerafdruk te zetten, maar dat kan alleen bij de ambassade in Brussel. Dat wordt dus een dagje retour Brussel vrees ik.

En nu wordt het ook tijd de kampeeruitrusting maar eens te gaan verzamelen. Op zolder liggen nog allerlei oude kook en slaap spullen, dus daar ook maar eens gaan rondzoeken wat er mee kan en niet meer terug hoeft. We krijgen er al zin in, nog 6 weken aftellen voor de start...