In Sotogrande, klaar voor de oversteek naar Marokko

03-02-2014 22:15

Vandaag weer een lange rit, Helemaal van noord naar zuid Spanje, ca. 900 km. En bij vertrek in Burgos een grote verrassing: sneeuw. En niet zo'n beetje, maar compleet met sneeuwschuivers. Het lijkt wel wintersport, en we zijn blij met onze winterbanden die we hadden bedoeld voor in het zand in Marokko. Toch maar ski's mee moeten nemen? Aart heeft mooie berichten op Facebook geplaatst.

Vanaf Burgos via Sevilla naar het zuiden. Zowel Aart als ik zijn nog nooit zover met de auto geweest, alle wegen die we nu gaan rijden zijn nieuw.  Prima wegen trouwens in Spanje. En langzaam neemt ook de regen en (tegen-)wind af. En  het valt ook op dat we nu een stuk zuidelijker zijn. De temperatuur begint na de koude start nu ook op te lopen. Onderweg stoppen we halverwege voor inkopen en wat Tapas (nou ja, de Mac). Het valt ook op dat het behoorlijk groen is, ik had gedacht dat de binnenlanden in Spanje erg droog zouden zijn. Maar dat zal ook wel komen omdat het februari is en de regen regelmatig met bakken naar beneden komt. En het blijft veel langer licht, tot ca.19:00, terwijl het in NL in februari al om 17:00 behoorlijk schemert.

Bij Sotogrande ontmoeten we de andere deelnemers aan de Challenge weer. De gewone auto's rijden behoorlijk snel, de kleine jeeps en de Trabant hebben veel tijd nodig en zijn nu nog niet binnen. We eten met een aantal andere deelnemers bij ons hotel Los Camelias. Hier hebben we ook tickets gekocht voor de overtocht naar Ceuta morgenochtend, wanneer we Europa achter ons laten. De start is om 7:00, dus het wordt op tijd opstaan.

De barrel heeft de eerste 2600 km probleemloos gedaan. We hebben langzamerhand wel zin in wat andere muziek, de nummers op mijn telefoon ken ik nu wel..