Klaar voor de start in Amsterdam op 1 februari

19-01-2014 20:08

De startlokatie is nu ook bekend. Het startschot is op 1 februari om 11:00 bij Café Noorderlicht op de NDSM werf in Amsterdam (NDSM plein 102, 1033 WB Amsterdam). Wie wil is van harte welkom om ons en de andere deelnemers aan de Challenge uit te zwaaien.

De auto is er nu ook klaar voor. Dit weekend hebben we aan onze barrel de laatste aanpassingen gedaan met de sterke voorveren en een stalen plaat onder de motor. En bij de montage van die plaat hebben we meteen ook 2 extra versterkte sleepogen gemaakt. We zijn een complete zaterdag zoet geweest in de garage van Xavier van XM Cars in Zoetermeer. Maar het resultaat mag er zijn: de auto staat hoger op de poten, en het veercomfort is nog prima. 

Boven de oorspronkelijke vering, onder na de montage van de sterkere veren.

Ook hebben we uiteindelijk maar een nieuwe 27Mc radio gekocht. Het oude bakkie valt steeds uit ondanks het opnieuw solderen van de verbindingen. Een nieuwe blijkt nog geen 50 euro te kosten en is bovendien eenvoudig aan te passen zodat hij wat meer zendvermogen heeft om het bereik te vergroten. Hij is nu ingebouwd, samen met een verdeelblokje met drie 12 volt stopcontacten om de apparatuur onderweg van stroom te voorzien.

Babette, de dochter van Aart gaat volgende week op school een spreekbeurt geven over de reis die we gaan maken. Dan moet de auto natuurlijk wel bij de school staan om hem eens goed te kunnen bekijken. Babette: alvast veel succes, het zal vast een mooi verhaal worden.

En we hebben we er weer 2 jerrycan sponsors bij:

Peter en Jeanette (1x)

Duurt en Winy (1x)

Geweldig bedankt!