Blog

15-01-2014 23:01

Afgelopen zaterdag 11 januari was in Amsterdam de 'barrelborrel'. Bij die borrel hebben we andere deelnemers ontmoet en wat aanvullende info gekregen over de reis.

We hebben daar ook het visum voor Mauritanie aangevraagd. Uiteindelijk blijkt dat het visum voor Senegal toch niet in Brussel hoeft te worden gehaald, maar dat we het ter plekke kunnen krijgen. Ik ben benieuwd of de douanebeamte in Senegal dat straks ook zo ziet.  

We hebben natuurlijk ook eens wat andere barrels van de verschillende deelnemers bekeken. 

Er rijdt van alles mee, varierend van een Opel Omega V6, Peugeot 205, Volvo, tot een echte Trabant.


Ongeveer de helft van de deelnemers heeft een jeep of 4WD weten te vinden. Daar zullen we proberen dicht bij in de buurt te blijven, want we willen in Marokko en Mauritanië de extreme route gaan doen, en dat is over terrein, piste en zandwegen. Voor onze Barrelbenz wel een uitdaging.

Bovendien hebben we nu ook de krant gehaald. Er staat een mooi stukje met foto op www.voorschotenonline.nl. De blog die we maken zal daar ook verschijnen. Geweldig om te zien wat voor leuke reactie dat artikel geeft bij heel veel mensen.

Verder zijn we een actie gestart om sponsors te vinden voor benzine. Voor 40 euro sponsor je een virtuele jerrycan. Er zijn gelukkig veel familie, bekenden en andere helden die onze rit een warm hart toedragen en die nog een mooie sticker op de auto gaan krijgen. De stand voor bijdragen tot 15 januari:

Maarten en Heleen (1x)

Co en Laura Zitman (5x)

Mazien Jalali (1x)

Joost en Debbie van de Ven (2,5 x)

Heel veel dank daarvoor!


Tot slot zijn we nu bezig met de laatste voorberedingen aan de auto. De hoge voorveren en de bodemplaat willen we komend weekend onder de auto maken. En onze kampeeruitrusting moet nog met wat laatste zaken worden aangevuld. Nog 15 nachtjes slapen voor de start..

23-12-2013 22:55

Nu de kerstvakantie is begonnen hebben we mooi tijd om de voorbereidingen verder af te ronden. Voor de auto is inmiddels de dynamo gereviseerd. Bij een Mercedessloperij hebben we een paar sterke achterveren gevonden voor een diesel model, zodat de auto wat hoger komt te staan en meer bodemvrijheid heeft. Ook hebben we daar een sterke metalen plaat gevonden die onder de motor zit en hem beschermt tegen stenen. Op Marktplaats nog een set verstralers gevonden voor wat extra licht in het donker, en met een cassettebandje als adapter hebben we MP3 muziek van de telefoon. Als we dat deze vakantie allemaal gemonteerd hebben is de auto er wel zo'n beetje klaar voor. 

Naast het dynamo revisie bedrijf zat een 4x4 specialist die nog wist te vertellen dat het erg handig is om een muskietennet voor over het hoofd te hebben. Zelf had hij bij een reis naar Mauritanië malaria opgelopen. Herinnert me eraan dat we die malariapillen en andere vaccinaties ook maar eens moeten gaan regelen.

Verder vandaag bericht gekregen dat op 11 januari een 'barrelborrel' is. Daar ontmoeten we andere deelnemers aan de rit, er is meer info over de vaccinaties, en we kunnen er het visum voor Mauritanië regelen. Het visum voor Senegal levert nog wat hoofdbrekens op. Het is verplicht daarop een vingerafdruk te zetten, maar dat kan alleen bij de ambassade in Brussel. Dat wordt dus een dagje retour Brussel vrees ik.

En nu wordt het ook tijd de kampeeruitrusting maar eens te gaan verzamelen. Op zolder liggen nog allerlei oude kook en slaap spullen, dus daar ook maar eens gaan rondzoeken wat er mee kan en niet meer terug hoeft. We krijgen er al zin in, nog 6 weken aftellen voor de start...

<< 1 | 2